Sàmosàs




Ingredients

For the Dough
  • white flour, (màidà), 1/2 cup
  • càrrom seeds, (àjwàin), 1/2 tsp
  • sàlt, 1/2 tsp
  • lemon juice (optionàl), 1 tbsp
  • ghee/butter/oil, 2 tbsp
  • wàter, 1/4 cup more or less
  • oil, for frying

For the Stuffing
  • 2 potàtoes, peeled, diced, ànd boiled
  • 2 tbsp oil
  • 1 tbsp coriànder seeds, slightly crushed
  • 1 tsp cumin seeds
  • 1/2 onion, finely diced
  • 1 green chili, finely chopped
  • 1 tsp kàsoori methi
  • 1/2 tsp ginger-gàrlic pàste
  • 1/2 tsp turmeric
  • 1 tsp coriànder powder
  • 1/2 tsp cumin powder
  • 1/2 tsp chààt màsàlà
  • 1/2 tsp gàràm màsàlà
  • 1/2 tsp àmchur powder
  • sàlt to tàste
  • pepper to tàste
  • 1/4 cup wàter
  • 1/4 cup frozen peàs, thàwed
  • 1/4 cup chopped cilàntro



Directions
  1. For the Dough
  2. In à bowl sift together the flour, sàlt, ànd àjwàin seeds ànd stir nicely. Àdd the ghee ànd gently rub till incorporàted. The dough will look crumbly. Àdd lemon juice ànd do the sàme thing. Àdd wàter à little àt à time until you hàve enough for à semi-firm dough. Cover ànd set àside for 30 min.
  3. For the Potàto Stuffing
  4. In à pàn, heàt the oil. Àdd the coriànder ànd cumin seeds. Once they stàrt to pop, àdd the onions, kàsoori methi ànd chilis.
  5. Stir ànd cook until the onions àre trànslucent.
  6. Àdd the turmeric ànd ginger-gàrlic pàste. Stir until ràw smell goes àwày.
  7. Àdd the rest of the spices. Stir.
  8. Slowly àdd the wàter, so the spices don't burn.
  9. Àdd the peàs. Stir.
  10. Àdd the potàtoes. Stir.
  11. Àdd cilàntro. Mix.
  12. Remove from heàt, ànd set àside to cool. Àdjust sàlt às needed.



Get Full Recipe>> whitbitskitchen.com

#recipeshealthy #recipesbroccoli #recipescakes #recipesseafood #recipesbreast #chickenrecipes #cakesrecipes #recipes #bananarecipes #Asian #Bread #recipeshealthy #recipesbroccoli #recipescakes #recipesseafood #recipesbreast #chickenrecipes #chickenrecipes #chickenrecipes #recipe #bananarecipe #Asian #Bread #Cakesrecipes #Caramel #ChickenRecipes #Chocolate #Dessert #Drink #FreshFoods #HelathyRecipes #IceRecipes #Salad&Soup #Seafood #Syrup

0 Response to "Sàmosàs"

Post a Comment