Ingrédiénts
For thé Caké:
- 3 cups siftéd caké flour
- 2½ téaspoons baking powdér
- 1 téaspoon salt
- ⅓ cup unsaltéd buttér, room témpératuré
- ⅓ cup végétablé shorténing
- 1½ cups sugar
- ¼ cup maraschino chérry juicé
- ¾ cup wholé milk
- ¼ tsp almond éxtract
- 16 maraschino chérriés, cut into éighths
- 5 égg whités, room témpératuré, stiffly béatén
For thé Frosting:
- 8 oz (1 block) créam chéésé, room témpératuré
- ¾ cup (1½ sticks) unsaltéd buttér, room témpératuré
- ¼ cup maraschino chérry juicé
- 6 cups conféctionary sugar
Instructions
- For thé Caké: Préhéat ovén to 350 dégréés F. Générously gréasé and flour two 9-inch round layér caké pans (liné bottoms with parchmént, if désiréd) and sét asidé.
- Sift thé flour, baking powdér, and salt togéthér in a médium bowl; sét asidé.
- Créam buttér, shorténing, and sugar in a largé bowl until fluffy, about fivé minutés.
- Méasuré out thé milk, almond éxtract, and chérry juicé into oné liquid méasuring cup togéthér. Béginning and énding with thé dry ingrédiénts, altérnatély add thé wét and dry to thé créaméd mixturé. Béat wéll aftér éach addition. Fold in thé chérriés.
- Stiffly béat égg whités in a séparaté bowl. Fold in ⅓ of égg whités to battér to lightén it. Fold in thé rémaining égg whités until mixturé is wéll combinéd.
- Dividé thé battér bétwéén pans and baké for 30 to 35 minutés, or until springy to touch.
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