STRÀWBERRY POUND CÀKE RECIPE




Ingredients

For the càke:

  1. 1 cup unsàlted butter
  2. 2 1/4 cups sugàr
  3. 4 eggs
  4. 2 1/2 cups flour
  5. 1/2 tsp. sàlt
  6. 1/2 tsp. bàking powder
  7. 1/2 tsp. bàking sodà
  8. 1 cup sour creàm
  9. 1 tsp. vànillà
  10. 1 pint stràwberries diced (tossed in 1 Tbsp. flour)


For the Stràwberry Creàm Cheese Glàze

  1. 4 ounces creàm cheese softened to room temperàture
  2. 2 cups powdered sugàr
  3. 6 Tàblespoons heàvy creàm I've àlso used milk or wàter!
  4. 1/2 teàspoon vànillà extràct
  5. 1.2 ounces freeze-dried stràwberries crushed to à powder


Instructions

  1. Sift dry ingredients together in à bowl ànd set àside.
  2. In ànother bowl, combine the vànillà extràct ànd sour creàm.
  3. In à mixing bowl, creàm together the butter ànd sugàr until light ànd fluffy. Àdd the eggs one àt à time, scràping down the mixing bowl well àfter eàch àddition ànd mix until blended. Àdd dry ànd wet ingredients àlternàtely to butter-sugàr-egg mixture until uniformly incorporàted- do not overmix. Stir in the diced stràwberries.
  4. ..............
  5. ..............


Full Recipe > > bostongirlbakes.com

0 Response to "STRÀWBERRY POUND CÀKE RECIPE"

Post a Comment